Facebook

Márkák-Leírások

 

 

 

Nevelés

Így neveld a kutyád

 

Az Egyesült Államokban 2010 óta minden január „Képezd a kutyád” hónap, melyet a Hivatásos Kutyakiképzők Szövetsége hívott életre. Ebben a hónapban arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy miért fontos az ebek szocializációja és képzése, valamint, hogy a kutyatartókban is tudatosítsák: a kiképzés egyszerre lehet egyszerű és szórakoztató.

 

Szóval miért is fontos a kutyák képzése? Napjainkban sokan tartanak nagy mozgásigényű kutyákat lakásban vagy szűk helyen, mindemellett pedig kevés időt tudnak a kedvenc sétáltatására fordítani, amikor is az eb levezethetné a benne gyülemlő energiát. Ezért a kutyák a legváltozatosabb módokon próbálják meg elfoglalni magukat, aminek legtöbbször a bútorok, kerti növények látják a kárukat. Egy kutyaiskolában a kiképzés során nem csak az állatok tanulnak, hanem gazdáik is hasznos ismeretekre tehetnek szert az együttélésről, illetve olyan módszereket tanulhatnak, melyek segítségével megfelelően kifáraszthatják kedvencüket.

 

A gazdi sokféle kutyaiskola és képzési program közül választhat. Amennyiben nincs konkrét elképzelése, hogy hova szeretne képzésre járni kedvencével, akkor bátran hívja fel a közeli kutyaiskolák trénereit, és kérje meg őket, hogy meséljenek a képzési programjaikról. A csoportos képzés nagy előnye, hogy más kutyákat is megismerhet négylábú barátunk, így szocializálódva, ami jó hatással van rá, és elősegíti, hogy a jövőben is kevesebb probléma merüljön fel a sétáltatások, futtatások során. Sok kutyaiskola tart egyéni tréningeket is, melyeket első sorban a speciális igényű (agresszív, túl félénk) kutyusoknak és gazdáiknak ajánlanak. Optimális esetben már kölyökkorban elkezdődik a kiképzés, hiszen ekkor a legfogékonyabbak az újdonságokra, de ha kedvencünk már idősebb, akkor is érdemes belevágni, mivel a kutyák a megfelelő módszerek alkalmazása mellett bármely életszakaszban igen jól nevelhetők, és ezen technikák helyes gyakorlati alkalmazását a legkönnyebb egy tapasztalt trénertől ellesnie a gazdiknak.

 

Forrás: https://www.purina.hu/cikkek/kutya

Honlap készítés